ZTK Alüminyum İnşaat Gıda ve Hay. Eml. Müş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Önder Mh. Yalınç Cd. No:10/1 Siteler-Altındağ-ANKARA Tel: 0533-239 93 54
Günümüzde ahşap, alüminyum ve PVC, farklı özellikleri ile doğrama ürünlerinin belli başlı elemanlarıdır. Yağışlı bölgeler için ahşap, güneşli bölgeler için PVC uygun malzemeler değildir. Buna karşılık her iklim koşulunda çevre şartlarına en dayanıklı ve en uzun ömürlü malzeme alüminyumdur. Ahşap ve plastik doğramalar çok sınırlı ebatlarda yapılabilirken, alüminyumun her ebatta uygulanabilme olanağı vardır. Bu özellikleri nedeni ile alüminyum, kapı ve pencere sistemlerinde sıklıkla tercih edilmektedir.
Giydirme cephe, çok katlı bir binanın dış cephesinin ağırlıklı olarak camdan oluşan bir dış kaplama duvar ile kapatılmasıdır. Klasik sistemlere göre daha kullanışlı çözümler sunan alüminyum giydirme cepheler, hızlı ve pratik şekilde uygulanması, hafif olması, estetik ve dekoratif görünüm sağlaması, kolay temizlenmesi gibi avantajlara sahiptir. Gitdirme cepheler, binalara güzel bir görünüm kazandırmanın yanı sıra ısı ve ve ses yalıtımı sağlar ve binaların ömrünü uzatır.
İki alüminyum levha arasına poliüretan dolgu yerleştirmek sureti ile elde edilen, alüminyum kompozit levhalar, yüksek ısı yalıtım gücü, yangına karşı yüksek mukavemeti, modern tasarımları ve ucuz işçiliği nedeniyle cephe giydirme sistemlerinde sıklıkla kullanılır. Kompozit cepheler, hafif yapısı ile taşıyıcı sistem ve kolonlara ekstra yük bindirmeden yüksek standartlı binaların yapılmasına imkan sağlar. Kompozit cephe sistemleri, sağladığı avantajlara göre ekonomik maliyeti ve zengin renk seçenekleri ile de tercih edilmektedir.
Yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kullanılan otomatik kapı sistemleri, fotoselli kapı olarak da bilinmektedir. Adını kapının üst bölümüne yerleştirilmiş olan fotosel sisteminden alır. Otomatik kapıları açmak için fiziksel bir güce ihtiyaç duyulmaz. Kapı geçiş alanına girildiği anda, fotosel sistemi kişiyi algılar ve açılır. Otomatik kapı sistemleri, en çok alüminyum profilden imal edilen kapılara uygulanmaktadır. Otomatik kapılar günümüzde işyerleri, fabrikalar, alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler vb. birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Uzaktan kumandali panjur sistemleri endüstriyel tesislerde (depo kapısı, ara bölme vb), mağaza kepenklerinde, garaj kapılarında (otopark ve özel kapalı garaj), villalarda vb. birçok mekanda kullanılmaktadır. Otomatik panjur sistemleri, galvaniz çelik sistemler ve alüminyum sistemler olarak iki grupta değerlendirilebilir. Galvaniz çelik sistemler güvenliğin ön planda olduğu mekanlarda kullanılırken, alüminyum sistemler estetik görüntünün ön planda olduğu mekanlarda daha çok tercih edilmektedir.
Cam balkon sistemleri, yeni inşaat projelerinde sıklıkla kullanılan ve evlerin balkon bölünlerinin cam ile kapatılarak daha kullanışlı hale getirildiği modern bir sistemdir. Cam balkon sistemleri, dış etkenlerin ve hava şartlarının olumsuzluklarını engelleyerek balkondan her mevsimde ve her iklim koşulunda yararlanılmasını sağlar. Camların katlanarak aynı noktaya toplanabilme özelliği ile güzel hava şartlarında açık balkon özelliği ile kullanılırken, yağmur, rüzgar, kar vb. şartlarda kapatılarak manzara kapanmaksızın balkonun kullanımını sağlar. Cam balkonlar aynı zamanda, ek mekanlar oluşturarak evlerin kullanım alanını genişletir.
Sert, düzgün ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olan, hafif yapısı ile taşıma, stoklama, nakliye ve uygulama kolaylığı sağlayan PVC paneller, olumsuz hava koşullarından etkilenmediği gibi, mantar, küf, bakteri vb. maddelerin verebileceği zararlara karşı da son derece dayanıklıdır. PVC paneller, ekonomik fiyatları, kolay uygulama özelliği, üzerine dijital baskı yapılabilmesi ve her türlü olumsuzluğa karşı dayanıklılık gücü ile fuar ve sergi organizasyonlarında stantlara separatör olarak, asma tavan yapımında, prefabrik yapılarda, şantiye ve bekçi kulübesi tasarımlarında sıklıkla kullanılır.